Самурай - Джон Ман

Самурай
Автор: Джон Ман
Обем: 382 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Ера"
Мека подвързия
Дата на включване: 2011-04-15
Нашата цена: 13.65 лв
 

Макар че самураите отдавна са застинали в пясъците на миналото, легендата за тях е жива и до днес. С масивните си брони, страховити мечове и строг кодекс на честта японските воини отдавна са се превърнали в митични фигури. Но какво се крие зад легендата?

Джон Ман майсторски пресъздава реалния образ на бойците и краха на феодална Япония чрез историята на последния истински самурай – Сайго Такамори. С неговата смърт през 1877 г. загива една хилядолетна традиция и започва нова епоха.

Такамори е сложна и противоречива личност, разкъсвана между миналото и бъдещето. Последният самурай живее на границата на два свята. Той е едновременно бунтовник и верен слуга на императора; смел воин и умел поет; предводител, който не по свой избор застава начело на въстанието, довело до смъртта му; човек със страст към живота, отдаден на стремежа да умре достойно.

Това е историята на Сайго. Това е историята за раждането на съвременна Япония.

Джон Ман е историк и писател, с подчертан интерес към Далечния изток. Запленен от богатата история на България, той е посещавал страната ни два пъти и е осиновил българче. Ман е автор на „Чингиз хан”, „Кублай хан” и „Теракотената армия”, които са преведени на 20 езика.