Градът на безвремието - Енрике Мориел

Градът на безвремието
Автор: Енрике Мориел
Обем: 324 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2011-04-14
Нашата цена: 12.90 лв
 

Марта Вивес, младата сътрудничка на известния адвокат Маркос Солана, разследва мистериозната смърт на влиятелна личност от висшето общество на съвременна Барселона. Тя не само трябва да се справи с тъмните сили, свързани с инцидента, но се оказва в центъра на битка, която векове наред нейното семейство е водило с рода Масдеу. На пътя й застава странен разказвач, излязъл от подземния свят на средновековна Барселона, преследван от Инквизицията, и те двамата се впускат в интригуващо търсене, изпълнено със светлини и сенки.

"Градът на безвремието" от Енрике Мориел е вледеняващ кръвта трилър, който се нарежда сред най-добрите съвременни образци в жанра.

Франсиско Гонсалес Ледесма, испански журналист, сценарист и писател, е роден в Барселона. Завършва висшето си образование в института „Балмес”, където среща преподаватели, подкрепящи го да развива творческия си талант. По същото време започва да пише и сценарии за късометражни филми под псевдонима Silver Kane.
Едва 21-годишен получава Национална награда за романа си „Стари сенки”. Въпреки че това е признание за таланта му, често получава откази да бъде публикуван. Цензурата по времето на диктатурата на Франко заклеймява Ледесма като автор на „булевардни” и „порнографски” романи. Именно това го кара да се оттегли от писането за доста дълго време, отдавайки се първо на правото, после на журналистиката. В продължение на 25 години е главен редактор на вестник „La Vanguardia”. Тази работа му осигурява важни връзки с високите слоеве на обществото, дава му прототипи, които по-късно използва в книгите си.
Активно започва да се заминава с писане след средата на 80-те години на миналия век. Носител е на множество международни награди, романите му са превеждани в много страни и се радват на голям успех сред читателите по целия свят. Франсиско Гонсалес Ледесма често използва псевдоними, като най-известния сред тях е Енрике Мориел.