Училище за вкусове и аромати - Ерика Бауърмайстър

Училище за вкусове и аромати
Автор: Ерика Бауърмайстър
Обем: 216 стр.
Формат в мм.: 140х200
Издател: ИК "Гурме"
Мека подвързия
Дата на включване: 2011-05-09
Нашата цена: 10.92 лв
 

"Училище за вкусове и аромати" е първият роман на американската писателка Ерика Бауърмайстър, който много бързо става бестселър, защото е истинско вкусно четиво, предназначено за всички сетива.
Романът разказва за осем ученици, попаднали по различни причини в курса по готварство в ресторанта на Лилиан, всеки със своята различна история. Но след време те започват по естествен начин да се свързват помежду си благодарение на необичайните методи на обучение на Лилиан и любовта им към храната.
"Училище за вкусове и аромати" е едно четиво за удоволствие, пропито с красивия стил на писане на Ерика Бауърмайстър. Нейните описания на вкусове и аромати те карат да усещаш храната в устата си, да разсъждаваш върху живота си и да осъзнаваш как дори и най-простичките неща около нас могат да го променят.
Всяка отделна глава представя по един от героите. С внимание към всеки дейтайл и чувство за хумор, се разкриват не само техните характери, но и причините, довели ги до готварския курс.
С разгръщането на романа става ясно как всеки герой започва все повече да се доверява на собствените си инстинкти и сетива. И как уроците, получени в кухнята, могат да се прилагат във всеки друг аспект от живота.
"Училище за вкусове и аромати" не е книга, която трябва да се чете по време на диета, защото вие може да усещате аромата на храната докато обръщате страниците една след друга.
Трябва да я възприемате като красиво четиво, към което е необходимо да се подхожда с наслада към всяка страница, точно както бихме се насладили на всяко едно от приготвяните от учениците ястия. Не се втурвайте, а си оставете достатъчно време да оцените всеки отделен детайл в символиката на вкусове и аромати.
Това е и книга за фините вкусове и техники в готварството, които могат да се приложат и за лечение на душата.
Един по един героите се преобразяват от ароматите и вкусовете на храната, която създават. С течение на времето съдбите на учениците се преплитат, а ястията на Лилиан надхвърлят пределите на ресторанта и нахлуват в скритите кътчета на живота им с често неочаквани, но винаги изумително вкусни резултати.