Езикознание. Езиково обучение. Методика на езиковото обучение - Проф. Кирил Димчев

Езикознание. Езиково обучение. Методика на езиковото обучение
Автор: Проф. Кирил Димчев
Обем: 368 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Булвест 2000"
Мека подвързия
Дата на включване: 2011-05-13
Нашата цена: 10.92 лв
 

Предлаганият представителен том включва творби на автора, подредени хронологично, които се отнасят до три основни тематични кръга – на езикознанието, на езиковото обучение и на методиката на обучението по български език.
Тематичният обхват на методическите трудове на изследователя е широк: от методологичното равнище на теорията на езиковото обучение през методическата интерпретация на езикови факти до конкретните технологични решения, намиращи реализация в образователния процес. В проучванията на автора се обосновава методическа теория, чрез която след задълбочен анализ на процеси в българското общество, на иновации в науките за езика и за езиковото образование, на интереси и потребности на подрастващите и т.н. се концептуализират методически тези с обяснителна и прогностична стойност.
Предназначението на сборника е да отговори на потребностите и на интересите на: методици, учители, лингвисти, педагози, социолози, културолози и др., които се интересуват от начините за подобряване на езиковата култура на широки обществени среди.