Беседите на Конфуций прочетени със сърцето /твърда корица/ - Ю Дан

Беседите на Конфуций прочетени със сърцето /твърда корица/
Автор: Ю Дан
Обем: 224 стр.
Формат в мм.: 140х180
Издател: ИК "Кибеа"
Мека подвързия
Дата на включване: 2011-05-16
Нашата цена: 22.25 лв
 

Мултимилионният бестселър „Беседите“ на Конфуций, прочетени със сърцето има необикновена биография. Книгата се ражда под формата на лекции, излъчени от Централната китайска телевизия, а след публикуванито й от Издателство „Китай“ много бързо се превръща в световноизвестно заглавие, преведено на много езици.
Защо е толкова завладяваща? Защото чрез мъдростта на Конфуций я казва на хората как могат да постигнат нещо много желано и необходимо, нещо привидно толкова просто, а всъщност толкова трудно изпълнимо – вътрешна хармония и радост от живота.
Книгата интерпретира древните сентенции на Конфуций от гледна точка на 21 век и зад завесата на уж баналното им и всекидневно звучене извежда на авансцената на живота актуалното значение на вечните истини за човешката природа и обществото.
Пленително простите и в същото време изящни, искрени и лишени от излишна претенциозност коментари на авторката проникват до най-дълбоките прозрения, съхранени в текстовете на „Беседите“. Разчетен в такъв ракурс, съвременният смисъл на сентенциите на древния философ звучи едновременно енигматично и разбираемо – всяка от тях не е нищо повече и нищо по-малко от един незаменим, формулиран с непостижима лаконичност и съвършенство от Конфуций и изпитан от времето ориентир за смисъла на пълноценния, наситен с мотивиран оптимизъм истински човешки живот.