Обичам България. Енциклопедия по родинознание - Колектив

Обичам България. Енциклопедия по родинознание
Автор: Колектив
Обем: 96 стр.
Формат в мм.: 210х280
Издател: ИК "Парнас"
Мека подвързия
Дата на включване: 2011-05-19
Нашата цена: 11.38 лв
 

Малко е да се каже за България, че е красива. Красота, величествена природа и богата история имат много страни по света.

България е уникална и привлекателна най-вече със своето многообразие: от стръмните алпийски пейзажи на Рила и Пирин до меките очертания на дюните и просторните плажове; от стотиците топли и студени минерални извори до дивното ухание на Розовата долина и равните полета на Добруджа и Тракия; от снежните зими в ски курортите до дългото слънчево лято по Черноморието; от главозамайващите планински ждрела и буйните водопади до дълбоките и загадъчни пещери... Съкровищница, която ни принадлежи и която трябва да опознаем, за да я обикнем и носим в сърцата си.
Всяко кътче на нашата Родина е красиво по своему и богато с множество забележителности.

„Обичам България" е една кратка разходка в тези кътчета на нашата Родина, които са дарени с богатствата на българската земя. Като албум със снимки тя представя всички по-значими забележителности, до които се докосваме, надниквайки любопитно и заинтригувано към всичко, с което можем да се гордеем като българи —пътеводител в българските красоти и кратък наръчник по родинознание и родолюбие.