Markets as Networks - Колектив

Markets as Networks
Автор: Колектив
Обем: 256 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "Изток-Запад"
Мека подвързия
Дата на включване: 2011-06-03
Нашата цена: 12.74 лв
 

Как пазарите се изграждат чрез мрежи? Как мрежите се създават, преобразуват и адаптират към конкретен пазарен контекст? Тези ключови за протичащите трансформации на съвременните пазари въпроси събират в една книга изследователският интерес на автори от Европа, Северна и Южна Америка. Взаимната връзка между пазарите и социалните мрежи се изследва от различна теоретична перспектива и се анализира с помощта на разнообразен и богат емпиричен материал. Читателят има възможност да се запознае с проблемите на българските емигранти - търговци на дребно в една испанска провинция, с междуфирмените взаимоотношения в голяма португалска фирма, със самостоятелната заетост на младежи в българската сива икономика. Това са само три примера, а в сборника ви очакват още тринадесет анализи на различни случаи и социални опити.

Книгата представя резултатите от международна конференция, организирана под егидата на Международната социологическа асоциация - Изследователски комитет „Икономика и общество“, Софийски университет и Българска социологическа асоциация. Тя е предназначена за изследователи и студенти в областта на социологията, антропологията и икономиката, но и за всички онези, които с интересуват от развитието на съвременните пазари.

Таня Чавдарова е доцент по икономическа социология в Катедра „Социология“ на СУ „Св. Кл. Охридски“ от 1994 г. Тя е директор на магистърска програма по „Трудови пазари и развитие на човешките ресурси“ към същата Катедра от 2000 г.

Петя Славова е гл. асистент, преподавател по социология на труда в Катедра „Социология“ на СУ „Св. Кл. Охридски“ от 2007 г.

Светла Стоева е гл. асистент, преподавател по икономическа социология в Катедра „Социология“ на СУ „Св. Кл. Охридски“ от 2005 г.