Корабът на изгубените души - Рейчъл Делейни

Корабът на изгубените души
Автор: Рейчъл Делейни
Обем: 228 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Унискорп"
Мека подвързия
Дата на включване: 2011-06-30
Нашата цена: 8.19 лв
 

Летният бестселър за тийнейджъри

Незабравима история за деца - пирати, съкровища, приключения, приятелство, забавления и щуротийки.

Призрачният кораб на Изгубените души броди в океана около страховити острови и всява ужас дори у най-свирепите пирати. И те, и Изгубените души са по следите на голямо мистериозно съкровище, за което се носят легенди, но никой не знае какво точно е. Пиратите пленяват странен пътешественик – ботаник, и неговия племенник, които притежават единствената карта за острова на съкровището. Следват битки, предателства, приключения, изпитания, детски хитрости, страх, смелост, веселие и танци, екзотична природа... Кой ли ще намери съкровището и какво е то? Младите читатели ще открият сами.
Рейчъл Делейни успява от класическите пиратски истории да напише много модерен съвременен роман за тийнейджъри, в който особено сладкодумно, остроумно и с чувство за хумор представя сблъсъка между света на възрастните и светоусещането на децата.

Много забавна книга: пирати, съкровища, приключения, острови, момиче капитан... Супер е!
Малка читателка

Дъщеря ми прочете книгата и оттогава не спира да говори за нея, особено за впечатляващия край. Дали пък и аз да не взема да я прочета!
Пораснала читателка

Рейчъл Делейни е родена в Едмънтън и е писател на свободна практика, редактор и рецензент на книги за канадски вестници и списания. За романа „Корабът на изгубените души” получава награда за млад писател и за творческо писане. Живее във Ванкувър.

На български език предстои да излезе и продължението „Изгубените души на остров Х”.