Преобърнатият свят - Кристофър Прийст

Преобърнатият свят
Автор: Кристофър Прийст
Обем: 320 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Август"
Мека подвързия
Дата на включване: 2011-07-01
Нашата цена: 12.74 лв
 

Градът Земя не прилича на никой друг град на света. Той се движи по релси и се стреми неотклонно на север в преследване на оптимума – точката, от която зависи оцеляването му.
Градът се управлява от строго йерархична система на гилдии и младият Хелуърд Ман е член на една от тях – Изследователите на бъдещето. Бъдещето е пътят, който предстои на града, миналото – пътят зад него. Дали някой ден това безкрайно пътуване ще свърши?
Приключения, опасности и любов в един невъзможен свят след Голямата катастрофа.

Авторът създава един уникален и оригинален свят”.
Пъблишърс Уикли

„Изумителен експеримент на мисълта”.
Индипендънт

„Един роман, изпълнен с изненадващи превратности и с най-неочаквания край в съвременната научна фантастика”.
Трибюн (Лондон)

„Задължително е да се прочете”.
Луна Мънтли

„Преобърнатият свят” е в списъка на стоте най-добри научнофантастични романа на 20. век и мястото му сред тях е повече от заслужено. Той печели наградата на Британската асоциация за научна фантастика (1974) и е номиниран за наградата „Хюго”.

Кристофър Прийст (Christopher Priest) е един от най-уважаваните британски фантасти. Сред другите му забележителни книги са „Мантра”, „Блясък”, „Раздяла”, „Машината на пространството” и „Престиж” (филмиран през 2006 от Кристофър Нолан с участието на Крисчън Бейл, Хю Джакман, Майкъл Кеин, Скарлет Йохансон и Дейвид Боуи). Прийст е вицепрезидент на Дружеството „Хърбърт Дж. Уелс”. Последната му написана новела „Раздяла” спечели наградата Артър Кларк и наградата на Британската асоциация за научна фантастика.