Оръжието на тамплиерите - Реймънд Хури

Оръжието на тамплиерите
Автор: Реймънд Хури
Обем: 328 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Ера"
Мека подвързия
Дата на включване: 2011-07-01
Нашата цена: 12.74 лв
 

Дългоочакваното продължение на „Последният тамплиер”

В наши дни. От архивите на Ватикана е похитен Регистърът на тамплиерите. Ожесточената гонитба е прекратена от взрива на кола бомба. На следващия ден италиански авиослужител е изхвърлен от борда на частен самолет. Няколко часа по-късно пламва патриаршеската библиотека в Истанбул.
325 г. Император Константин нарежда на Хозий да изгори древни текстове, несъвместими с християнските догми, приети от Никейския събор. За пръв и последен път Хозий не изпълнява заповед на господаря си.
1203 г. Кръстоносците са пред стените на Константинопол. Тайната им мисия са ръкописите от Никея. Но група тамплиери ги изнасят от обсадения град, преди да попаднат в неподходящи ръце.
В наши дни. Археоложката Тес Чайкин е отвлечена и затворена в багажника на втора кола бомба. Шон Райли, агент от ФБР, пристига в Рим, за да я спаси, но е обвинен за съучастник в атентата. Въпреки това Държавният секретар на Ватикана се обръща към него, за да издири безценните документи.

Култовият трилър „Последният тамплиер” донесе световна слава на неизвестния до тогава Реймънд Хури. Дългоочакваното му продължение „Оръжието на тамплиерите”, издадено вече в 50 страни, е орисано на същия успех.