Мистерии в историята. Хора, места и необикновени неща, забулени в мрака на времето - Брайън Хотън

Мистерии в историята. Хора, места и необикновени неща, забулени в мрака на времето
Автор: Брайън Хотън
Обем: 301 стр.
Формат в мм.: 165х230
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2011-07-05
Нашата цена: 12.90 лв
 

„Мистерии в историята” е завладяващо четиво за задълбочено проучване на археологически находки, исторически сведения и загадки, засягащи 35 древни народи, места и предмети от целия свят.

Книгата на Хотън отвежда читателя на незабравимо пътешествие – от 8000-годишния каменен кръг в Набта Плая до чудото на Индия – Тадж Махал; от мистериозната Нюпортска кула на Роуд Айланд до енигматичната Ройстънска пещера в Обединеното кралство; от загадъчното средновековно крепостно селище Рен льо Шато до импозантния древен укрепен столичен град на Велико Зимбабве.

Въз основа на възможно най-обилен археологически материал „Мистерии в историята” ще ви представи:
* Невероятните археологически находки на светилището в Гьобекли тепе в Турция, датиращо отпреди 11 000 години.
* Разгорещените спорове за това, дали „фосилът Ида” – на възраст от 47 милиона години – е липсващото звено в еволюционната история на човека.
* Какво стои всъщност зад някои твърде спорните артефакти от древността, като Желязната кула в Делхи, Съкровището на Оук Айланд и египетските лампи от Дендера.
* Какво се е случило на внезапно изчезналите неандерталци.

В този чудесен справочник са включени и 36 снимки и илюстрации, за да бъде задоволено максимално любопитството и на най-запалените търсачи на мистерии от миналото.

Брайън Хотън изследва праисторическите мегалитни обекти, древните светилища и свръхестествените елементи във фолклора и пише за тях. Първата му книга „Скритата история: Изчезнали цивилизации, тайно знание и древни мистерии” е преведена на 11 езика (включително и на български). Брайън много отдавна е пленен от древния свят с неговите приказки за свръхестествени неща, а първата искра на тази любов пламва при посещението му на неолитните камерни гробници в Котсуолд Хилс в Англия. Сега живее в Гърция.

Брайън Хотън е квалифициран археолог, който изследва и пише за праисторическите мегалитни обекти, древните светилища и свръхестествените елементи във фолклора.
Първата книга на Хотън – „Тайната история на изчезналите цивилизации, тайни знания и древни мистерии”, е публикувана през януари 2007 г. и оттогава е преведена на 11 езика, включително на немски, руски, гръцки и китайски. Втората му книга, „обитавани от духове пространства и свещени места”, е отпечатана от издателство „Ню Пейдж Букс” през юли 2008 г. Третата книга на автора, отново за същото издателство, „Познанието на духа”, излиза през септември 2008 г.