Кланът на вълчицата. Книга 1 от трилогията Войната на вещиците - Майте Каранса

Кланът на вълчицата. Книга 1 от трилогията Войната на вещиците
Автор: Майте Каранса
Обем: 328 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Унискорп"
Мека подвързия
Дата на включване: 2011-07-08
Нашата цена: 12.74 лв
 

Трилогията Войната на вещиците:

* Кланът на вълчицата
* Ледената пустиня
* Проклятието на Оди

е прочетена от 3 милиона деца и родители в 22 страни.

Войната на вещиците е нещо съвсем ново в литературата за тийнейджъри. Нейната магия е уникална.
La Vanguardia

Летният бестселър за тийнейджъри

КЛАНЪТ НА ВЪЛЧИЦАТА

Анаид е на 13 години - дребничка, незабележима, с изключителни постижения в учението, което автоматично я прави невзрачната зубрачка. Отгоре на всичко една сутрин след бурна нощ изчезва майка й. За нея ще се грижи възрастната й леля и приятелките на майка й. Момичето решава само да открие майка си и започват най-невероятните истории, които дори и най-развинтената фантазия не би предвидила. Анаид се оказва наследница на древния клан на вълчицата - магьосници Омар, които от незапомнени времена помагат на хората, но и вечно са на нож с вещиците Одиш - безмилостни и кръвожадни безсмъртни.
Магии, превъплъщения, бойни изкуства, подозрения, любов, омраза, съмнения - буря от чувства и емоции владее света на тийнейджърката Анаид.

Майте Каранса е родена през 1958 г. в Барселона. Следва антропология. Преди да се посвети на писателската дейност, е била преподавателка в гимназиално училище. Публикувала е повече от четирийсет произведения и заслужено получава престижни литературни награди, между които Награда на критиката на Cера д"Ор и Награда на Едебе за детска литература. Романите й са преведени на: английски, френски, немски, датски, португалски, гръцки, словашки и руски език.