Кога затрака револверот - Костадин Н. Христов

Кога затрака револверот
Автор: Костадин Н. Христов
Обем: 111 стр.
Формат в мм.: 210х280
Издател: ИК "Клуб 8"
Мека подвързия
Дата на включване: 2011-07-06
Нашата цена: 24.57 лв
 

Стотици хиляди страници са изписани за историята на борбата за свобода на българите в Македония и Одринско. Но нито една книга досега не е събирала в себе си най-важното за съдбата на сънародниците ни, отразена в българската бонистика.
Ценните книжа, събрани и представени от Костадин Христов, откриват нов поглед от съвсем различен ъгъл към темата. Те отразяват един от проблемите, които не са позволили да се осъществи идеалът за свободна Македония - финансовият. Липсата на достатъчно средства за каузата кара войводите да се занимават с отвличания, а в определени периоди превръща смелите четници в разбойници.
В половинвековната борба се включват легендарните Гоце Делчев, Даме Груев, Гьорче Петров, Борис Сарафов, Тодор Александров, незабравимата плеяда водачи, четници и деятели от Македония и Одринско.
Нека заедно се впуснем в дебрите на уникалните документи, събрани от автора. Те ще ни отведат назад, в друго време, когато револверът и ценните книжа са еднакво важни оръжия в битката за свобода.