Мъдростта на сърцето. Понякога решенията на житейските дилеми са на разстояние един удар на сърцето! - Ръсел Фейнголд

Мъдростта на сърцето. Понякога решенията на житейските дилеми са на разстояние един удар на сърцето!
Автор: Ръсел Фейнголд
Обем: 160 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "AMG Publishing"
Мека подвързия
Дата на включване: 2011-07-14
Нашата цена: 8.60 лв
 

Как да направя живота си по-смислен и по-вълнуващ?
Как да взимам правилни решения?
Какво да правя, когато съм объркан или разстроен?
Как да се справя с всекидневното напрежение?
Как да преодолея вътрешните блокажи, които ми пречат да осъществя мечтите си?

Преди години Ръсен Фейнголд сам се убеждава, че отговорите на тези и други подобни въпроси не могат да бъдат получени чрез ума и разума, защото моделите на ума и нашите мисли са отзвук от минали преживявания. Истинските отговори за настоящето, прозира той, извират от една по-дълбока част вътре в нас, от един извор на истина, който нарича мъдростта на сърцето. Като използва своите знания за дихателните практики, медитацията и визуализацията, както и опита си на лечител и консултант по личностно развитие, Ръсел Фейнголд създава система от 9 ключа – практики, които ни учат как да достигнем отвъд постоянния брътвеж на ума и да се свържем с вътрешния си свят. Целта на тези практики е да помогнат на човек да се освободи от собствените си мисловни бариери, от страховете, които му пречат да върви напред и управляват живота му от най-крехка възраст.
Авторът обяснява, че много често болестите – както физическите, така и тези на душата, са причинени от потиснати негативни емоции (т.нар. контракции). Сред най-често срещаните причини да не изразяваме емоциите си са страхът да не се почувстваме уязвими, желанието да се харесаме на другите и притеснението как ще реагират те на нашата собствена истина. Според Фейнголд обаче емоциите са енергия – колкото повече ги заключваме в себе си, толкова повече вреди могат да ни нанесат. Ето защо той предлага практически техники как човек може да открие къде в тялото му са натрупани тези емоции, да стигне до корените им и да се освободи от тях.
Това преживяване създава чувство на релаксация и състояние на емоционална откритост. Тогава съмненията и пречките пред нас изчезват, раните заздравяват и пред нас се открива пътя, който ни е отредено да следваме.

9-те ключа за връзка с мъдростта на сърцето са:

1. Научете се как да успокоявате ума си.
2. Осъзнайте как търсите и намирате удовлетворение.
3. Използвайте дъха си, за да насочите вниманието си навътре.
4. Осъзнайте контракциите в тялото си.
5. Научете се как да освобождавате блокирани емоции.
6. Намерете сили да простите.
7. Свържете се с любовта, която мислите, че сте изгубили.
8. Превърнете мъдростта на сърцето в част от тялото и живота си.
9. Изживявайте своята мъдрост на сърцето всеки ден.

Достъпът до мъдростта на сърцето е не само начин да открием кои сме, но и да подобрим всекидневния си живот – да неутрализираме по-лесно стреса, да намираме решения на проблемите и да се радваме на по-хармонични отношения с хората около нас.

Ръсел Фейнголд е роден с необикновена сензитивност. Когато е на 20 години, едно мистично преживяване го пробужда за реалност, за която той не е предполагал, че съществува – свят на красота, любов и истина. Tази връзка променя живота му завинаги. Оттогава вече 15 години учи хората как сами да лекуват своите физически и душевни болки и как да черпят сила от мърдостта на сърцето си. Уебсайтът му е: www.heartwisdom.com.