Немски език "Lagune 3" за 8. клас (с интегриран аудио­диск с говорни упражнения) - Х. Ауфдерщрасе, Ю. Мюллер, Т. Щорц, П. Стефанова, Е. Савова

Немски език "Lagune 3" за 8. клас (с интегриран аудио­диск с говорни упражнения)
Автор: Х. Ауфдерщрасе, Ю. Мюллер, Т. Щорц, П. Стефанова, Е. Савова
Обем: 260 стр.
Формат в мм.: 165х230
Издател: ИК "Анубис"
Мека подвързия
Дата на включване: 2011-07-27
Нашата цена: 21.22 лв
 

Немско-българското издание на учебния ком­­плекс Lagune е предназначено за български ученици. То е одобрено със заповед № РД 09-1128/09.07.2009 г. на МОМН. Lagune е учебен комплекс за начинаещи с плавна лексикална и граматична прогресия и голямо разнообразие от упражнения. Съвременната методика, ориентирана към 4-те умения, и систематично поднесената граматика гарантират успешно постигане на целите на учебната програма. Lаgune съдържа всички компоненти на оригиналната немска система, като работните тетрадки и книгата за учителя са допълнени с разработки и приложения за постигане на пълно съответствие с българската учебна програма и традициите в обучението по чужд език у нас.

Учебна цел: Lagune води до постигане на ези­кови и комуникативни цели за нивата A1, A2 и B1 на Общата европейска езикова рамка и подготвя за съответните сертификатни изпити Goethe-Zertifikat A1, А2, B1 / Start Deutsch 1, 2 и Zertifikat Deutsch.

Структура: Lagune е учебен комплекс в три части. Всяка част включва:

* оригинален учебник (с интегриран аудио­диск с говорни упражнения);
* работна тетрадка с допълнителни разработ­ки специално за българските ученици в съответствие с изискванията на учебната програма на МОМН;
* комплект от 3 аудиодиска към текстовете от учебника;
* немско методическо ръководство с материали за пряката работа на учителя;
* българска Книга за учителя (за целия комплекс).

Всяка част съдържа материал за около 200–220 учебни часа.

Допълнителни материали: CD-ROM за индивидуално разширяване и преговаряне на учебния материал – интерактивни упражнения по лексика и граматика, текстове за четене и слушане; CD-ROM в помощ на учителя с готови тестове и възможност за самостоятелно изготвяне на граматични, лексически тестове, тестове за четене с разбиране; книга за четене (от български съставители) с оригинални текстове от немскоезичната юношеска литература; комплек­ти граматични постери. Lagune има богат интернет сервиз, който е в помощ на учителя и на учениците.