Далеч от Толедо (Аврам Къркача) - Анжел Вагенщайн

Далеч от Толедо (Аврам Къркача)
Автор: Анжел Вагенщайн
Обем: 280 стр.
Формат в мм.: 135х205
Издател: ИК "Колибри"
Твърда подвързия
Дата на включване: 2011-09-16
Нашата цена: 12.32 лв
 

Книгата не е в наличност
Трилогията на Анжел Вагенщайн "Петокнижие Исааково", "Далеч от Толедо" и "Сбогом Шанхай" е посветена на съдбата европейските евреи през Втората световна война. Освен в България, те са издадени при много голям медиен отзвук в Германия, Франция и Русия, подготвят се издания на английски и други езици. През 2002 г. "Далеч от Толедо" получи годишната награда на Съюза на българските писатели за роман, както и Международната литературна награда на Сорбоната "Алберто Бенвенист".

"Далеч от Толедо" е весела и тъжна история, която се разгръща в неповторимия по своята пъстрота етнически декор на Пловдив. Една сага за любовта, надеждата и толерантността, които са по-силни и дълговечни от рушителните политически страсти.

Едно чудесно откритие! Една творба, която е истинско чудо не само от литературна гледна точка, но и на толерантността и неумиращата надежда.
"ABC" – Мадрид

Далеч от Толедо и близо до сърцето... Един усмихнат и тъжен разказ за детството и зрелостта, за любовта и надеждата, за благородството и глупостта на човека, подчиняващ се на всякакви измислени правила и забрани и забравящ, че животът е безсърдечно кратък, а човешката болка – безкрайна.
"ДУМА" – София

Сложността на хората, сложността на епохите, пътищата на исто- рията, които се кръстосват. Вагенщайн пише, както неговият Мануш Алиев изпълнява Моцарт на кларинет!
"ESPRIT" – Париж

Мотиви от този роман са в основата на филма "След края на света" – българско-немско-гръцка копродукция.