Ничии земи - Ханс Хенрик Льойке

Ничии земи
Автор: Ханс Хенрик Льойке
Обем: 208 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Делакорт"
Мека подвързия
Дата на включване: 2011-10-04
Нашата цена: 9.10 лв
 

Тази серия разкази, или може би по-скоро пейзажи, обхожда поред военни зони, райски острови, градски гета, изкуствени светове и планети, където не е стъпвал човешки крак. Бъдете готови за фантастични преживявания, независимо накъде поема пътешествието, защото във вселената на Льойке ежедневието в едно датско провинциално градче е не по-малко омайващо или плашещо от най-отдалечените кътчета на космоса.

Пред очите на всички мълниите прорязват голяма рана на небето, а от нея изскача огромен воин. Оскъдно облечен е, ала носи златен шлем и меч. Където стъпи, земята се тресе от похода му, а племената трябва да принасят жертви и да живеят в непрестанен страх...

Каквото и да се бе случило, то бе станало през лятото, навярно следобед. При това внезапно. Някой или нещо дръпнало предпазителя и на мига от небето завалели птици и самолети. Туристите забравили да се изнесат от хотелите, а в кафенетата гостите разливали кафе и то капело от устата по дрехите им – изумени били, че вече не били между живите.