ДЗЕН СЕГА: По следите на Робърт Пърсиг и изкуството да се поддържа мотоциклет - Марк Ричардсън

ДЗЕН СЕГА: По следите на Робърт Пърсиг и изкуството да се поддържа мотоциклет
Автор: Марк Ричардсън
Обем: 244 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Унискорп"
Мека подвързия
Дата на включване: 2011-10-07
Нашата цена: 12.74 лв
 

Многобройни са поклонниците на дзен маршрута от Минеаполис до Сан Франциско. Един от най-запалените последователи на Робърт Пърсиг, неговата философия и дзен маршрута е канадският журналист Марк Ричардсън. След много обстойно проучване на книгата, обстоятелствата около написването й и маршрута той поема по следите на Пърсиг. От неговото пътешествие се ражда и настоящият личен разказ с философско разследване. Ричардсън не само следва дзен маршрута на Пърсиг и споделя своите впечатления и преживявания, но си кореспондира с него, взима интервюта от първата му съпруга, от втория му син, от семейство Съдърленд, което донякъде съпровожда баща и син Пърсиг, среща се с хората, приютявали Пърсиг преди толкова години, разкрива съдбата на сина, участвал в невероятното начинание, внимателно разучава пърсиг-философията за качеството... Резултатът е нова книга, в която журналистът авантюрист представя жива хроника на едно колкото духовно, толкова и техничарско пътуване в търсене на съвършенството в изкуството да се поддържа мотоциклет.

Покоят на съзнанието дава правилните ценности, правилните ценности дават правилните мисли.
Правилните мисли дават правилните действия.

Поуката тук е, че няма значение колко физически грижи полагаш за нещо – ако съзнанието ти блокира някъде по пътя, или не работиш със сърце, свършеното ще бъде със занижен стандарт. Ще бъде загубено качество. Реалността има нужда от изкуство. Ин и ян.

Марк Ричардсън е журналист в „Торонто Стар”. Той не само разбира от мотоциклети и изкуството им да ги поддържа, но има и дар слово да сподели в книга впечатленията, преживяванията и емоциите от личното си днешно дзен пътуване, което посвещава на 42-рия си рожден ден.
Авторът се отделя от семейството си – съпруга и двама сина, за да осъществи с един кросов „Сузуки” мечтата на живота си да повтори дзен маршрута на Робърт Пърсиг. Много сериозното проучване на бестселъра „Дзен и изкуството да се поддържа мотоциклет”, философията и живота на Пърсиг позволяват на канадския журналист да е безкрайно откровен, разумен и същевременно емоционален при написването на „Дзен сега”.