Духовното семейно констелиране. Обзор - Берт Хелингер

Духовното семейно констелиране. Обзор
Автор: Берт Хелингер
Обем: 39 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Жануа 98"
Мека подвързия
Дата на включване: 2011-10-19
Нашата цена: 4.46 лв
 

Тук ще се върна към феномена, че по време на констелация, представителите изведнъж започват да чувстват като хората, които заместват, без да знаят нищо за тях.
По-късно вече много рядко питах представителите как се чувстват. Вместо цялото семейство често поставях представител само за клиента. При това беше важно този представител – без да знае нищо за клиента – да остави на вътрешното движение да го обхване изцяло. Този подход се простираше далеч извън старото семейно констелиране.

Вече нямаше въпроси за чувствата, очакванията и страховете. Констелацията не се направляваше към определена цел, зададена от клиента, цел на която служеше и водещият. Всичко се оставяше на движенията, така както те обхващаха представителя, отвъд разбирането за проблем и решение и отвъд психотерапията в общоприетия за тогава смисъл...

Изведнъж излезе наяве това, което се случваше с представитея, когато той се движеше под влиянието на една друга сила. Те се превръщаха в медиум, обладани от една друга сила и движени от нея.

Водещият констелацията също следваше тези движения. Той също се оставяше да бъде обзет и ръководен от тях.