Развитие на услугите в пазарни условия - Веселина Григорова

Развитие на услугите в пазарни условия
Автор: Веселина Григорова
Обем: 137 стр.
Формат в мм.: 130x200
Издател: ИК "АИ "Проф. Марин Дринов""
Мека подвързия
Дата на включване: 2000-05-03
Нашата цена: 6.72 лв
 

В книгата са изследвани състоянието и развитието на услугите в България през годините на прехода към пазарна икономика. Извършен е общоикономически и input-output структурен анализ в междуотраслов и отраслов аспект. На основата на тривиална аналитична техника и input-output метода са изследвани важни икономически взаимодействия в икономиката и са отграничени приоритетни отрасли в сектор услуги. Направен е сравнителен анализ за развитието на услугите в страните от Централна и Източна Европа и някои напреднали пазарни икономики.

В приложение са показани възможностите на метода роrtfolio за анализ и оценка на производствено-пазарната стратегия на корпоративно равнище. Представено е по-подробно и развитието на услугите в Япония (в резултат на личните наблюдения на авторката през двегодишния й престой там като гост-учен) с цел, доколкото е възможно, да се извлекат поуки за България.

Книгата е предназначена за специалисти, занимаващи се с макроикономически, междуотраслов и отраслов структурен анализ, както и с проблеми на корпоративния стратегически мениджмънт.