Ръкописът на мръсните тайни - Донка Петрунова

Ръкописът на мръсните тайни
Автор: Донка Петрунова
Обем: 248 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Ера"
Мека подвързия
Дата на включване: 2011-11-04
Нашата цена: 10.92 лв
 

Докато миналото е премълчавано, настоящето остава покварено

Донка Петрунова е Първата дама на българския криминален роман. Бурният и вълнуващ живот на авторката е по-колоритен от литературен сюжет. Приела предизвикателствата на неспокойния си дух, тя съумява да отрази с безпощадна откровеност конфликтите на съвременното общество и ни насочва към болезнени теми, за които малцина смеят да пишат. Донка Петрунова е носителка на множество награди, член е на Съюза на българските писатели, Съюза на българските журналисти и Световната асоциация на писателите криминалисти.

Мемоарите на световноизвестната фотографка Софи Бонапарт пазят скандални тайни. Най-безобидната от тях е българският й произход.
Решението на Софи да публикува историята на своя живот е последвано от поредица сензационни убийства. Разкритията от миналото й всяват страх у богати, влиятелни и безскрупулни мъже. Те са готови на всичко, за да унищожат ръкописа.
„Горещият” случай се оказва много по-скандален, отколкото инспектор Радой Друмев предполага, а единственият му избор е да подходи нестандартно.
Разплитайки методично и безкомпромисно кълбото от минали и настоящи интриги, той се сблъсква с хора, движещи задкулисно лостовете на властта, с покварени висши духовници и политици с успешен тъмен бизнес.