Перото на динозавъра - Сисел-Йо Гейсен

Перото на динозавъра
Автор: Сисел-Йо Гейсен
Обем: 448 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Персей"
Мека подвързия
Дата на включване: 2011-11-25
Нашата цена: 13.64 лв
 

Изпълнен с напрежение Джурасик-трилър, обявен за криминалния роман на десетилетието в Дания, преведен на 15 езика и поел пътя към екрана.

Ана Бела има само две седмици до защитата на тезата си за произхода на птиците, когато научният й ръководител проф. Ларс Хеланд е намерен мъртъв в кабинета си, а езикът му лежи върху пропитата с кръв дисертация на Ана. Разследващият полицай Сьорен Мархог трябва да разплете случая, потапяйки се в мрежа от интриги, лъжи и съперничество не само в Биологическия факултет на Копенхагенския университет, но и в световен мащаб. Когато още един учен е убит, престъпленията се оказват свързани помежду си заради вековните загадки на палеонтологията, стремеж за академичен успех и тъмни тайни от миналото, но също и заради самата Ана…
Романът получава наградата за роман на годината (2008) и е обявен за датския криминален роман на десетилетието (DR). Преведен е на 15 езика и в момента се работи върху филмовата му екранизация.
Силата на романа е не само в увлекателния сюжет и напрегнатото действие, но и в пълнокръвните герои, които читателят дълго няма да забрави.
Талантлива и обещаваща писателка, Сисел-Йо Гейсен е биолог по образование, но рано открива литературния талант в себе си. След издадени три книги, приети радушно от сънародниците й, идва световният й пробив с „Перото на динозавъра”. Сега живее със семейството си в Берлин.

Световните медии за „Перото на динозавъра”

"Интелигентно написан и психологически правдоподобен."
The Times (Великобритания)

"Изпълнен с напрежение Джурасик-трилър, написан от изгряващата скандинавска звезда, която спечели наградата „Бестселър на годината”.
Barisera (Италия)

"Великолепен ... Един от най-добрите романи, които сме чели от много време насам."
Weekendavisen (Дания)

„Майсторството на авторката е не само да плете изненадваща интрига, но и в живите герои, които дълго няма да забравите”.
NRC Handelsblad (Холандия)

„Невероятно увлекателна и дяволски добре замислена.”
Карстен Нортон, „Екстра Бледе”

„Радвайте се – кралeте на криминалния роман срещат брилянтен съперник.”
Хенриете Бакар Линд, „Юлендс Постен”