Страхът - психологическо изследване - Велко Македонски

Страхът - психологическо изследване
Автор: Велко Македонски
Обем: 192 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Сириус 4"
Мека подвързия
Дата на включване: 2011-11-24
Нашата цена: 16.02 лв
 

Едва ли има ден, през който някой да е напълно свободен от страха, това неприятно чувство, което ни привежда в мъчително безпокойство и колебание. Денят преминава в напрежение и борба и само една малка част от него е спокойствие, сигурност и радост. Сянката на страха се провира обезпокояваща между мислите и дейностите на всеки един човек. Появилият се страх отнема свободата на психическата дейност, влияе върху мисленето, решението и постъпката. Само така можем да си обясним спъването и изоставането назад на мнозина, които не са били принудени да спрат своето развитие в живота, вследствие на интелектуална слабост, липса на жизнена енергия, неохота към работата, порок, болест, разочарование или други неприятни външни условия, а сами са се отказали, защото са били несигурни, защото са били боязливи и не са могли да се решат и приемат напреженията, рисковете, пораженията и отговорностите в живота. Успехът в живота, а това е много важно, най-често принадлежи не на физически по-силния, не на по-умния, а на по-смелия.
В този труд авторът прави задълбочено изследване на това мъчително психическо състояние на човека, като посочва причините за появата на страха и пътищата за неговото предотвратяване.
Книгата е предназначена за лекари, психолози, учители, философи, социолози, биолози и други специалисти и граждани, чиито дълг е осигуряването на спокоен и щастлив човешки живот на себе си и околните.