История и личности. Политически портрети на Лойд Джордж, Джозеф, Остин и Невил Чембърлейн, Пол Думер, Аристид Бриян, Едуардо Ерио, Жозеф Кайо, Франческо Нити, Густав Щреземан... - Симеон Радев

История и личности. Политически портрети на Лойд Джордж, Джозеф, Остин и Невил Чембърлейн, Пол Думер, Аристид Бриян, Едуардо Ерио, Жозеф Кайо, Франческо Нити, Густав Щреземан...
Автор: Симеон Радев
Обем: 262 стр.
Формат в мм.: 145х215
Издател: ИК "Синева"
Мека подвързия
Дата на включване: 2011-11-25
Нашата цена: 9.10 лв
 

Името на Симеон Радев (1879, Ресен - 1967, София) е толкова популярно, че известността му отдавна е преминала границите на България. Това се дължи преди всичко на капиталния му труд „Строителите на съвременна България". Но не по-малко е известен и като български дипломат, чиято кариера продължава почти четири десетилетия, и то на постове, където са се решавали редица въпроси от световната политика, а самият той е бил свидетел на забележителни събития.
Те дават отражение както в творчеството му на историк, така и в качеството му на журналист и блестящ български публицист. Предлаганият сборник съдържа политически портрети на 10 видни чуждестранни политици и 224 документа, които са били разпръснати в различни български архиви, музеи и частни колекции. Тук те за пръв път са събрани на едно място.
В тях Симеон Радев се проявява отново като творец от най-висока класа. Както и в останалото си творчество, той е великолепен разказвач и майстор на перото. Включените документи са не само увлекателни четива, извори за историята на България, но и за нейната дипломация, култура, публицистика и журналистика.