Гръцка и римска митология - Жан Хумберт

Гръцка и римска митология
Автор: Жан Хумберт
Обем: 152 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Асеневци"
Мека подвързия
Дата на включване: 2011-11-29
Нашата цена: 13.60 лв
 

В резултат на множество исторически събития римската и старогръцката митологии са толкова тясно свързани, че неслучайно много автори ги обединяват под общото наименование - класическа (антична) митология. Тя е основа не само на европейската, но и на световната култура като цяло. Ето защо нейното познаване е необходимо за всеки човек.

Римляните възприели голяма част от гръцките божества като свои, но в много от случите ги назовали с други имена. В настоящата книга авторът е предпочел да използва римските имена на богове и герои като водещи, а в скоби посочва техните старогръцки аналози.

Настоящото издание представлява увлекателен систематизиран разказ за света на гръцките и римските богове, богини и герои, техния произход, тясното преплитане на съдбите им и сложните противоречия, характерни за античния свят. То не претендира за пълна изчерпателност на информацията, нито има за цел да тълкува или прави анализ за произхода на отделните митове. Книгата е предназначена за широк кръг читатели, в това число и историци, изкуствоведи, филолози, учащи и др.