България през ХХ век - Михаил Огнянов

България през ХХ век
Автор: Михаил Огнянов
Обем: 390 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Работилница за книжнина Васил Станилов"
Мека подвързия
Дата на включване: 2012-01-05
Нашата цена: 10.92 лв
 

Книгата съдържа скрижалите на българщината. Но това не значи, че в нея звучат йерихонските тръби на шовинизма и омраза към съседите. Дори патриотичните подводни течения в текстовете са спокойни, непредизвикващи несъгласие дори и у най-крайните отрицатели на българската кауза в съвременен и в исторически план. "България през ХХ век" трябва да бъде прочетена от българските историци, политици, дипломати, литератори, журналисти, общественици, икономисти като учебник по толерантност, коректност, умереност и балансирано отношение към противниците в спора.

Бележитият български учен професор Михаил Огнянов е роден в гр.Битоля, Македония. През детските и юношеските си години, минали в Кралство Югославия и в Албания, той е свидетел на насилията над съзнанието, езика и спомена за историческото минало на населението от този край..
След 1989 г. е редовен сътрудник на "Про & Анти" и "Детонация", където публикува много статии, посветени най-вече на Македония и на Балканите. Голяма част от тях са поместени в тази книга.