Ван с цвят на кашкавал. Смешни истории - Джеронимо Стилтън

Ван с цвят на кашкавал. Смешни истории
Автор: Джеронимо Стилтън
Обем: 128 стр.
Формат в мм.: 140х180
Издател: ИК "Унискорп"
Мека подвързия
Дата на включване: 2012-01-13
Нашата цена: 9.10 лв
 

Остроумни, увлекателни и поучителни истории с главен герой мишокът Джеронимо Стилтън, издадени на 35 езика в над 40-милионен тираж

Хиляди моцарели, да се забавляваме!

Във втората книжка забавният мишок – писател Джеронимо Стилтън си признава, че мрази да пътува. Тогава какво прави в Мишикистан, на минус 40 градуса и то във ван с цвят на кашкавал? Зимното приключение е организирано от дядо му Торкуато Унищожиплъхове, наричан Танка... Джеронимо се учи да кара моторна шейна и да хваща под леда риба миризливка... В ледените изпитания се включва и спортното гадже, решителната сестра на Джеронимо – Теа Стилтън. Междувременно смешните ситуации и веселите закачки стоплят атмосферата във вана, а вкусните тайни рецепти от Мишикистан оправят вкуса на всички пасажери.

Джеронимо Стилтън е един тип, всъщност мишок. Той е неуморим, изобретателен, странен и забавен главен редактор на издателски комплекс със собствен вестник, издателство и безкрайни приключения. Многобройните цветни илюстрации и веселото графично оформление допринасят книжките да са световни бестселъри.
„Стилтън" е известно сирене, произвеждано в Англия от края на ХVІІ век и е любимото на Джеронимо.

Джеронимо Стилтън е роден в Мишкозия (Острова на мишоците).
Дипломиран е по „Мишкология на литературата на гризачите" и по „Сравнителна археомиша философия". Ръководи „Гласът на Гризача", най-известния вестник на Острова на мишоците. Получил е множество награди, между които награда за „Тайната вечеря на издателите и новаторството" (2000), наградата „Андерсен" за персонаж на годината (2001), наградата „Детски електронни книги" (2002), наградата „Никелодеон детски избор" (2006) и наградата Комикс „Отвъд Комиксите” (2008).

Хайде, елате да се повеселим заедно! Триста котаци!
Колкото повече, толкова по-весело!

Напред към зимните щуротийки!