Чудният свят на древните българи - Румен Даскалов

Чудният свят на древните българи
Автор: Румен Даскалов
Обем: 338 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Гутенберг"
Мека подвързия
Дата на включване: 2012-01-09
Нашата цена: 14.56 лв
 

„От къде идваме? Какви сме? Накъде отиваме?” Този тревожен въпрос е разчел Пол Гоген в очите на полинезийците преди близо век и половина и неподражаемо го е изразил в картина със същото название.

Резонен въпрос, естествено, но чак пък толкова болезнен? Важен въпрос, разбира се, но ще настъпи ли трагедия, ако не успеем да си отговорим на въпросните три въпроса? И зависи ли отговорът на третия от отговора на първите два?

Изглежда да, твърдят немалко хора. Затова в хуманитарното пространство отдавна шетат какви ли не специалисти, дълбаещи въпроса за нашето начало с непоклатима увереност, че липсата на такова познание ще ни изпрати не в бъдещето, а в небитието.

Авторът на тази книга като че ли е на друго мнение. И въпреки това е отделил немалко време за да прочете доста по въпроса. И така, водейки си записки и систематизирайки нещата е стигнал до тази книга. В нея ще намерите сбит преразказ на всевъзможни тези, произведени по темата за повече от век време. А ако, прочитайки я, не стигнете до категоричен отговор на изконния въпрос, безмълвно зададен преди 150 години във френска Полинезия, не се отчайвайте. Търсенето продължава...