Капан за върколаци. Книга 1 от Върколаци срещу богове - М. Д. Лаклън

Капан за върколаци. Книга 1 от Върколаци срещу богове
Автор: М. Д. Лаклън
Обем: 459 стр.
Формат в мм.: 145х215
Издател: ИК "Бард"
Мека подвързия
Дата на включване: 2012-01-13
Нашата цена: 12.14 лв
 

„Свирепа, мрачна, странна и непредсказуема.”
Джо Абъркромби

Викингският крал Аутун води своите воини при набег над англосаксонско село. Нападателите избиват безразборно мъже и жени, но Аутун е заповядал и косъм да не падне от главата на дете. Води го прорицанието, че при тези селяни ще открие дете на боговете. Ако го отгледа като свой син, порасналото момче ще поведе народа му към слава и величие.

Ала кралят намира не едно момче, а близнаци. За да опази тайната за истинския произход на своя син, той заповядва на преданите си воини да се пожертват в битката. Аутун се връща с близнаците и майка им в Норвегия. Дава едното момче на вещиците, обитаващи пещерите на Тролската стена, а другото отглежда като свой наследник.

Така започва „Капан за върколаци“ - първата книга от зашеметяваща нова поредица. Върколакът ще търси изгубената си любов през столетия и прераждания, ще участва във вечната битка на вълка Фенрис и боговете Один и Локи. И ще е върколак, какъвто никога не сте си представяли.

„Неочакван и единствен по рода си поглед към мита за върколака, боговете на северните народи и магията. Завладяваща книга.”
Р. Дж. Елъри