Египет - ключ към тракийската култура - Стефан Симеонов

Египет - ключ към тракийската култура
Автор: Стефан Симеонов
Обем: 307 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "Матком"
Мека подвързия
Дата на включване: 2012-01-17
Нашата цена: 13.65 лв
 

Стефан Симеонов е млад автор на историческа литература. При все това той е познат на аудиторията чрез голям брой статии в печата и в интернет издания.
Магистър - икономист по образование, той от детска възраст чете исторически книги, като интересът му подчертано клони към антична история. Както се вижда от книгата му, той предлага нов поглед и свежи идеи, но стъпващи на здрав научен фундамент и стабилна библиография.
При това лично е посетил много от музеите и забележителностите, упоменати в книгата, и е дискутирал с учени от кариерата, което е създало както личната ангажираност с проблематиката, така и специфичната изследователска стойност на работата му.

Тодор Леков:
Авторът на настоящата книга се е опитал да си зададе въпроса за връзките и произхода на различни културни феномени в древна Тракия, тръгвайки от хипотезата за влиянията на древноегипетската култура в античния свят.
Стефан Симеонов се осмелява да търси тези прилики, общи корени и влияния, без да е ограничен от научните догми и общоприети становищя, като същевременно е положил сериозни усилия да се запознае с голяма част от съществуващите научни изследвания.