Номерът с въжето. Мистериите на Флавия де Лус - Алън Брадли

Номерът с въжето. Мистериите на Флавия де Лус
Автор: Алън Брадли
Обем: 368 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "AMG Publishing"
Мека подвързия
Дата на включване: 2012-02-17
Нашата цена: 11.14 лв
 

Алън Брадли – авторът на „Мистериите на Флавия” – удостоената с най-много награди за дебют поредица, се завръща с нова великолепна история за малката повелителка на отровите

„Номерът с въжето” е история в духа на класическите криминални романи, в която развръзката като че ли периодично се люлее пред погледа на читателя, но така и не стига до него до финалните страници. Книгата е изпълнена с хумор и ирония, на едни места е зловеща, на други – смешна, написана е интелигентно и с мярка, и се отличава с живо повествование и невероятно ярка главна героиня. Не е никак чудно тогава защо популярността на Флавия не спира да нараства – както сред по-възрастните читатели, така и сред децата.

Флавия де Лус – необичайно умното за възрастта си момиче, омагьосано от химията и гений в разплитането на криминални случаи, мисли, че повече няма да й се налага да се изявява като детектив. Скоро обаче провинциалното спокойствие в селцето Бишъпс Лейси отново е нарушено, когато представлението на пътуващ куклен театър внезапно завършва с убийство... Кой би могъл да има мотив да го извърши? Дали лудата жена, бродеща из горите в околността, знае нещо? Или пък чаровната, но доста нестабилна асистентка на кукловода е замесена в престъплението? Всички следи неизменно водят до една съмнителна смърт в миналото – случай, който местната полиция явно не може да разреши... без помощта на Флавия.
Дали обаче желанието на главната героиня да достигне опасно близо до човека, който дърпа конците в този танц на смъртта, няма да затегне примката около собствената й шия?

Да откриеш книгите на Алън Брадли за Флавия де Лус е да отидеш няколко крачки отвъд удоволствието – това си е същинска наслада.
Winston-Salem Journal

Вторият роман на Алън Брадли е едновременно зловещ и забавен до сълзи. Той е мрачен, духовит и очарователен като самата Флавия.
National Public Radio