И бъди добро момиче - Рос Томас

И бъди добро момиче
Автор: Рос Томас
Обем: 272 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Плеяда"
Мека подвързия
Дата на включване: 2012-02-16
Нашата цена: 9.10 лв
 

В свят, в който всеки се стреми към власт, има зъб някому и се опитва да го изиграе, бъдещият историк Дик Луис упражнява особена професия. Правителствените агинции търсят услугите му за разкриване на финансови далавери и злоупотреба с власт. Защото го бива. И то много. Дотолкова, че Франк Сайз, автор на прочута вестникарска рубрика му предлага щедро възнаграждение, за да разследва адки интригуваща история.

Един от най-прославените членове на американския сенат, демократът Робърт Еймс, неочаквано се е оттеглил от поста си заради слуховете, че е получуил голям подкуп. Само че случилото се е противно на всякаква логика, защото Еймс и съпругата му са милионери. Нещо повече - изглежда, че бившият сенатор е изцяло подвластен на сексапилната кони Мизъл.

Докато Лукас се опитва да разбули мистерията, ключов свидетел, който обещава да му предостави неоспорими доказателства, е взривен пред очите му. Оказва се, че работата е много по-дебела отколкото той е очаквал, и че освен фаталната жена са замесени хора на много високо ниво.

Рос Томас е майстор на заплетената интрига и се нарежда сред най-любимите автори на криминални романи от ранга на Томас Харис, джон Мадоналд и Джон Санфорд.