Боговете имат много имена. Уникално енциклопедично изследване за космическите намеси в еволюцията на земната цивилизация - Филип Копенс

Боговете имат много имена. Уникално енциклопедично изследване за космическите намеси в еволюцията на земната цивилизация
Автор: Филип Копенс
Обем: 256 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "НСМ Медиа"
Мека подвързия
Дата на включване: 2012-02-24
Нашата цена: 14.56 лв
 

Тази тема, разисквана в "Боговете имат много имена" наистина е необичайна и от векове наред е обвита с мистерии, фалшификации и шокиращи факти. В Тибет, Китай и Индия, в ритуалите на африканските шамани, в храмовете на инките и маите, които са огледална проекция на небесните съзвездия. По ония времена боговете не само са ходели сред хората, но и са „засяли” първите кълнове на цивилизацията. Така се появяват митовете и легендите, достигнали до нас.

Карл Сейгън твърди, че през ІІІ век, когато Александрийската библиотека за пореден път е запалена от фанатизирани християни, е изгорял най-зорко пазеният езически ръкопис, озаглавен: „Истинската история на човечеството през последните 100 000 години”.
Може би тогава са изпепелени страниците, които ние неистово продължаваме да търсим и до днес.
Може би това е космическото познание, което дава първоначалния тласък на еволюцията, съхранено по-късно в езотеричните школи, за които разказва Джонатан Блек в „Апокрифната история на света”.

Книгите на Филип Копенс и Джонатан Блек взаимно се допълват, макар че авторите им подхождат от различни гледни точки към загадъчните обрати в цивилизацията на Земята.