Малката Божана в нощта на чудесата - Божана Апостолова

Малката Божана в нощта на чудесата
Автор: Божана Апостолова
Обем: 68 стр.
Формат в мм.: 170х240
Издател: ИК "Жанет-45"
Мека подвързия
Дата на включване: 2012-02-24
Нашата цена: 8.90 лв
 

Много увлекателна и размечтаваща приказка. Хем има приключения (и кодош), хем има поука. Хем е на пъстрия език на днешните деца, хем им дава възможност да се запознаят и с много думи, които по друг начин – освен през литературата – няма как да научат.
Марин Бодаков

Малката Божана напуска тайно леглото си през нощта и полита над света на възрастните, за да достигне чрез крилете на въображението до свои тайни светове. Приказка, написана на един омагьосващ език, разсмиваща с щурите разговори на героите си, като авторката нито за миг не забравя да бъде внимателна към възприятията на по-малките си читатели. Какво пък, притрябвали са ни скучните заръки на порасналите, детството е по-мъдро.
Мария Калинова

Приказката е великолепна! Отваря и врата към фантастични светове, и апетит за четене, което ми се струва най-важно. Езикът, през който мисли и говори малката Божана, е напълно неподправен, заразителен, сякаш чуваш гласът ̀̀и да звънти и да се рее в пространството... Тук иронията и сериозното са така неразчленимо и завладяващо свързани, че правят приказката философска и вълнуваща не само децата!
Камелия Спасова

Приказката е прекрасна, дано да се намери адекватен художник... А Божана Апостолова е вълшебница, която живее в замък, скрит сред пловдивските тепета, заедно с костенурка и две котки!
Миглена Николчина