Архиви на бъдещето. История на следващите 50 години - Ричард Уотсън

Архиви на бъдещето. История на следващите 50 години
Автор: Ричард Уотсън
Обем: 360 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "Locus"
Мека подвързия
Дата на включване: 2012-02-24
Нашата цена: 17.75 лв
 

Книгата не е в наличност
Провокативна книга... Слабо казано! Уверете се сами

Тук Ричард Уотсън защитава реномето си на експерт по прогнозите и анализа на трендовете, като включва подробна диаграма на "времевия хоризонт на изчезване и отмиране" на различни обществени реалии, процеси и явления. Показва ни как неща, които в момента смятаме за даденост, до 2050 г. ще са изчезнали. Някои са очевидни: писането на писма, факс машините, монетите, петролът. И изведнъж се вцепеняваме: в този списък е и Белгия. Нима някой допуска, че белгийците ще са сред изчезналите видове към 2049 г.?

“Да кажем, че Уотсън провокира нови идеи и ни кара да се замислим за бъдещето, това би било твърде скромна оценка за реалните достойства на тази книга. Всички сме изкушени да надникнем в бъдещето, а Архиви на бъдещето се приближава до мащабите на Нострадамос, като засяга теми като финансите, медиите, търговията и много повече.”
Time.

“По-евтино от кристална топка и два пъти по-забавно... Отчасти като Жул Верн, отчасти като Малкълм Гладуел, Уотсън има дяволито чувство за хумор, а книгата му е провокативна, забавна и много приятна за четене."
Publishers Weekly

“Футурологът Ричард Уотсън ни повежда в едно впечатляващо пътешествие. Вдъхновяващо четиво, което хвърля поглед 50 години напред в бъдещето. Смайващи предсказания, преплитащи се с измислени писма от бъдещето за по-добро илюстриране на ефекта от тези технологични подобрения върху живота на хората.”
Daily Telegraph.