Кал, пот и сълзи. Автобиография - Беър Грилс

Кал, пот и сълзи. Автобиография
Автор: Беър Грилс
Обем: 416 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "Вакон"
Мека подвързия
Дата на включване: 2012-03-19
Нашата цена: 18.20 лв
 

Беър Грилс винаги се стреми да изживее приключенията до краен предел.
Още като момче се научава да плава и да се катери с помощта на баща си. Не след дълго в училище Беър оглавява мисии по нощно катерене на забранени територии.
Като тийнейджър Беър намира своята идентичност и своето призвание чрез планинарство и бойни изкуства, които го отвеждат до подножието на могъщите Хималаи и до тренировъчен лагер за майстори на карате в Япония.
При завръщането си вкъщи Беър се залавя с изтощителната подготовка за кандидатстване в Британските специални части, за да стане част от 21-и полк. Това дълго пътуване го довежда до предела на физическата и умствената му издръжливост.
По-късно, вследствие на ужасяващ инцидент по време на скачане с парашут в Африка, Беър чупи гръбнака си на три места. Лекарите не знаят дали някога отново ще може да ходи. Само осемнайсет месеца по-късно обаче, напук на лекарските прогнози, 23-годишният Беър става един от най-младите хора, изкачили Еверест.
И това е само началото на многото му необикновени приключения...

Познаван и обичан от милиони – заради документалната му поредица за приключения по целия свят „Оцеляване на предела“, като популярен автор на книги за оцеляване, или пък като Главен скаут на Английската асоциация на скаутите – Беър Грилс е оцелял в ситуации, в които малцина биха се осмелили да попаднат.
Сега, за първи път, Беър разказва историята на изпълнения си с опасности живот. Увлекателна и трогателна, "Кал, пот и сълзи" е задължително четиво както за пристрастените към адреналина, така и за пътешестващите от удобното кресло.

„Оцеляване на предела“ е едно от най-гледаните предавания на планетата, достигайки милиард и половина зрители в над 180 страни.

Беър е автор на дванадесет книги и като бивш член на Британските специални части е обявен за почетен командир от Кралския флот. Продължава да ръководи уникални експедиции до най-отдачелените и опасни кътчета на Земята, като тези мисии са набрали над милион и половина британски лири за благотворителни дейности в полза на децата по света.
Беър наскоро стана най-младият Главен скаут на Английската асоциация на скаутите, което го прави лидер на 28 милиона скаути по целия свят.

Живее със съпругата си Шара и тримата им сина – Джеси, Мармадюк и Хъкълбери, в холандска лодка в Лондон и на малък отдалечен остров на брега на Уелс.