Професионалистите - Оуен Локанън

Професионалистите
Автор: Оуен Локанън
Обем: 384 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Обсидиан"
Мека подвързия
Дата на включване: 2012-03-22
Нашата цена: 13.65 лв
 

Трилърът, който събра овациите на десетки майстори на съспенса. За Лий Чайлд, Стив Бери и Джон Лескроарт „Професионалистите” е големият дебют на 2012.

Те са млади, умни и образовани, но безработни. Те имат мечти за почтен живот, но в момента са банда похитители. Те са великолепната четворка с безотказна стратегия – бързи удари с минимален риск.

Мери и трима нейни състуденти от университета в Сиатъл се шегуват, че може би трябва да започнат да обират банки или да отвличат хора, за да оцелеят в кризата. Шегата внезапно става действителност, но те са убедени, че временното им гангстерско амплоа няма да нарани никого. Защото действат като професионалисти и не си позволяват да бъдат алчни. Отвличат милионери, но искат пренебрежими за жертвите откупи от петдесет-шейсет хиляди долара. Загуба, която богаташите преглъщат, без да алармират полицията, защото се страхуват от отмъщение. Те не знаят, че заплахите са фалшиви, защото похитителите им не искат и не могат да убиват.

Две години приключението из различни щати е забавно и доходно. Докато не отвличат погрешния човек. И тогава съвременните Бони и Клайд и тяхната банда поемат по пътя към ада.