Сексуални престъпления срещу деца - Иван Ранчев

Сексуални престъпления срещу деца
Автор: Иван Ранчев
Обем: 200 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "Фенея"
Мека подвързия
Дата на включване: 2012-04-24
Нашата цена: 11.65 лв
 

В настоящия момент у нас безспорна е тенденцията към задълбочаване на отрицателната обществена реакция срещу работата на правоохранителните органи в борбата с престъпленията, свързани със сексуалното насилие срещу деца. Дългогодишният ми опит като следовател и като съдия на почти всички нива от съдебната система, както и защитената научна степен, ми позволиха да изследвам тази болезнена тематика, с което се надявам да бъде полезен на практикуващите колеги-юристи.
В изложението се постарах да проследя историческото развитие на тази материя по българските земи. Спрях се на психиатричните и на психологичните предпоставки за възникване на явлението, на криминологичните аспекти и си позволих да дам някои практически насоки към работата на органите на досъдебното и съдебното производство.
В основата на монографията поставих анализа на актуалното ни наказателно законопроизводство, сравнено с това в други държави по света. Съпоставката за съжаление не беше в полза на българския законодател, което ми даде възможност да дам предложения за преодоляването на някои неправилни нормативни решения в областта на наказателното ни право.

Иван Ранчев