Нелоялна конкуренция и стратегии за противодействие - Петко Николов

Нелоялна конкуренция и стратегии за противодействие
Автор: Петко Николов
Обем: 296 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Сиби"
Мека подвързия
Дата на включване: 2012-05-07
Нашата цена: 16.00 лв
 

В тази книга са анализирани най-важните теоретико-приложни проблеми, свързани с нелоялната конкуренция и нейните ефекти върху икономическите субекти.

Описани са стратегии на конкуриране и форми на нелоялна конкуренция, както и възможни стратегии за противодействие срещу нея: стратегия на ненамеса, стратегия на превенция, стратегия на съдебно преследване и стратегия на комуникация с потребителите.

В книгата е изтъкнато, че без стратегия за противодействие борбата срещу нелоялната конкуренция е обречена на неуспех. Изведени са теоретични, методологични и методични конструкции с характер на научни и научно-приложни приноси. Изследвани са стратегии за противодействие от позицията на предприятие, което е разработило свой продукт, марка или ноу-хау. Описани са стъпки за проектиране на стратегии за противодействие при конкуриране чрез иновации и конкуриране чрез диференциация с отличителни знаци, като е изтъкнато, че всяка стратегия за противодействие следва да се насочи към предпазване на онези пазарни ценности, върху които се крепи стратегията на конкуриране.

Петко Николов е доктор по икономика. Завършил е право в СУ „Св. Климент Охридски” и е бил адвокат в Софийската адвокатска колегия. Понастоящем е председател на Комисията за защита на конкуренцията