Да влезеш в обувките на детето. Как да отгледаме добро и щастливо дете - Лиляна Русковска

Да влезеш в обувките на детето. Как да отгледаме добро и щастливо дете
Автор: Лиляна Русковска
Обем: 364 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2012-05-09
Нашата цена: 10.32 лв
 

"Да влезеш в обувките на детето" на Лиляна Русковска е полезна и навременна книга за възпитанието на децата. Специализирана книга с полезни съвети, написана на популярен език, предназначена както за родители, така и за учители. Книгата е писана от български автор, примерите са с български деца и родители, контекстът е български – нещо, което рядко се случва в популярната напоследък литература за възпитанието.

"Да влезеш в обувките на детето" съдържа три части: Да влезеш в обувките на Детето, Как да направим Детето нещастно и Когато порасна и имам дете… Включени са изповеди на деца, които откровено обясняват своите мотиви за поведение и търсят съпричастност.

В ежедневния език думата „възпитание” често е определена от нормата: Големият човек възпитава, а Малкият слуша и се подчинява. Лиляна Русковска представя различна позиция. Тя отстоява тезата за Детето като неповторима индивидуалност, като уникална вселена, която е толкова богата, колкото и тази на възрастния.

"Да влезеш в обувките на детето" има висока практическа стойност и представлява творчески продукт в популярната литература за възпитанието на децата. На разбираем и жив език са представени достиженията на модерната психология за сложния вътрешен свят на децата. Авторката излага научно доказани факти, облечени в интересни примери от собствения си богат практически опит.