Защо? Химия. Детска енциклопедия в комикси -

Защо? Химия. Детска енциклопедия в комикси
Автор:
Обем: 78 стр.
Формат в мм.: 180х250
Издател: ИК "Световна библиотека"
Мека подвързия
Дата на включване: 2012-05-15
Нашата цена: 9.01 лв
 

Какво знаете за свойства на веществата и за реакциите, които се осъществяват между тях? А питали ли сте се колко големи са атомите и как изглеждат? И каква е разликата между смесите и съединенията?
От древни времена хората непрестанно се опитват да разгадаят загадките, които крие нашият свят. Благодарение на развитието на технологиите и предприемчивия дух на учените ние вече знаем и можем много повече отпреди.
Тази книга ще ви отведе на увлекателно и фантастично пътешествие из чудния свят на химията. Заедно с Оги и Дани ще пътешествате през вековете и ще се срещнете с великите откриватели, положили основите на съвременната химия – Аристотел, Лавоазие, Менделеев и много други. Ще разберете повече за атомите и молекулите, за връзките помежду им, за различните агрегатни състояния, за приемането и отдаването на топлина. Ще станете свидетели на епичната битка между Кристалите, Металите и Солите – така ще научите всичко за техните свойства. Ще откриетете колко опасно е замърсяването и какви бедствия ни очакват, ако не бъдем достатъчно разумни и не опазим планетата от токсините, както и много други интересни неща.

И така, готови ли сте? Тайните на химията ви зоват!

Да потегляме!

* За първи път на български език енциклопедия в комикси, нарисувани в невероятния манга стил
* Най-интересните факти и загадки в химията, поднесени завладяващо чрез най-съвременния образователен метод
* Великолепни илюстрации и схеми, които ще ви докажат, че науката съвсем не е скучна