Измамен чар - Елизабет Франк

Измамен чар
Автор: Елизабет Франк
Обем: 322 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Сиела"
Мека подвързия
Дата на включване: 2012-06-07
Нашата цена: 15.48 лв
 

Елизабет Франк е родена през 1945 г. в Лос Анджелис. Баща й, Мелвин Франк, е холивудски сценарист, режисьор и продуцент. Тя печели наградата „Пулицър” през 1986 година за биографията "Луиз Боуган: портрет", в която анализира творчеството на една от най-своеобразните американски поетеси. Авторка е на книгите "Джаксън Полак" и "Естебан Висенте". Пише статии и рецензии за изобразително изкуство и литература за Ню Йорк Таймс Бук Ривю, Ню Йорк Таймс Магазин, Арт ин Америка и др. Преподава съвременни езици и литература в колежа „Бард” в Ню Йорк.
Романът "Измамен чар", който пише в продължение на двайсет и пет години, е нейният дебютен роман, публикуван през 2004 г. от издателство Random House.

„Не просто страхотно четиво, а велик американски роман.”
сп. Ел

Литературните критици сравняват "Измамен чар" със "Слънце изгрява" на Ърнест Хемингуей и с "Последният магнат" на Ф. Скот Фицджералд. Действието на романа се развива в Холивуд, Ню Йорк, Париж и Лондон през 50-те години на 20. век, когато в Америка Маккарти „раздава правосъдие” и поставя на нечовешко изпитание не една човешка съдба.
Писан в продължение на 25 години, романът на Елизабет Франк може да бъде оценен като великолепно литературно постижение. Пред читателя се разгръща внушителната и завладяващо драматична история на две сестри – решенията, които вземат, лъжите, в които живеят, истините, които не могат да избягнат.