13-те светини - Майкъл Скот, Колет Фрийдман

13-те светини
Автор: Майкъл Скот, Колет Фрийдман
Обем: 448 стр.
Формат в мм.: 150х210
Издател: ИК "ProBook"
Мека подвързия
Дата на включване: 2012-07-02
Нашата цена: 12.95 лв
 

Древни артефакти, криещи огромна първична и смъртоносна сила.
Какво са те - пазители на света или инструменти за неговото унищожение?
С жестоко убийство в Лондон започва да се разплита тайна, пазена строго над 2000 години.

От десетилетия Пазители се грижат за Светините, крият ги и най-важното - държат ги разделени, далеч една от друга. Но някой започва да избива Пазителите по изключително брутален начин. Наближава мигът, в който 13-те светини ще бъдат събрани отново заедно. Нещо, което не се е случвало повече от две хилядолетия. И което не трябва да се случи, ако искаме светът да продължи да съществува такъв, какъвто го познаваме. Свят, управляван от хората.

В предсмъртното си желание една от Пазителките убеждава напълно непознатата Сара Милър да отнесе Светинята, която е пазила, на нейния племенник Оуен.

Докато Сара и Оуен издирват други оцелели Пазители, те разкриват и тайната, охранявана от тях. Мистерията хвърля Сара и Оуен в бясно преследване из Англия и Уелс. Те откриват, че мечът, който е у тях е може би последното препятствие между света на хората и неописуемия ужас.

„13-те светини” е началото на нова зашеметяваща и увлекателна сага, напрегната история за древната магия и модерното време от бестселър автора Майкъл Скот и многократно награждаваната авторка на пиеси Колет Фрийдман.