Къде бяхте, когато падна мрак? - Марио Леви

Къде бяхте, когато падна мрак?
Автор: Марио Леви
Обем: 504 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Еднорог"
Мека подвързия
Дата на включване: 2012-06-29
Нашата цена: 13.11 лв
 

Исак, преуспяващ истанбулски търговец, събира най-близките си приятели от ученическите години след трийсетгодишна раздяла. На прага на нов век, в многовековния град, подслонил хора от различни религии и култури, седмината приятели правят равносметка на изминатия път. Поводът да се съберат отново е една пиеса, която са написали и изпълнили по случай завършването на гимназия. Сега седмината приятели, изиграли много роли на сцената на живота, ще възкресят старата пиеса в търсене на изгубеното време. Различни съдби, истории, раздели и срещи, любов и мъка се преплитат в една пъстра и красива картина на живота край Босфора. Турци, евреи, гърци споделят тук радост и несрета.
Трийсет години делят седмината приятели от възторга и идеалите на младостта. Кой се е подчинил на системата и кой е съхранил вътрешния си огън, чия любов ще възкръсне при тази нова, съдбоносна среща? Героите на старата пиеса тръгват по пътя на една нова история...

“Очарователен, едновременно меланхоличен и мъдър размисъл за човешките лутания по пътищата на живота и за невероятната способност на човека да утвърждава идеала за красота въпреки трудностите, с които се сблъсква... Марио Леви доказва категорично, че е един от най-значимите автори на еврейската диаспора”.
Юдише Цайтунг