Бумеранг. Пътешествия из новия Трети свят: Европа - Майкъл Луис

Бумеранг. Пътешествия из новия Трети свят: Европа
Автор: Майкъл Луис
Обем: 192 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Изток-Запад"
Мека подвързия
Дата на включване: 2012-06-29
Нашата цена: 10.92 лв
 

Добре дошли в Европа – новия Трети свят?
Не, не грешите, точно тук сте и не може да избягате! Ако смеете да погледнете трагикомичната реалност в очите, придружете американския автор на бестеселъри Майкъл Луис, който след феноменалния успех на „Големият залог: машината на Страшния съд отвътре“ удря отново право в десетката с „Бумеранг“ – историята на споделена от всички ни и обезпечена с леснодостъпни кредити общоевропейска лудост. „Европейци сме, ама не съвсем“ важи не само за българите – в тази лудост националният характер на затъналите в блатото държави се оказва далеч по-важен от политическите и икономически мерки за преодоляване на кризата:
Исландия – там, където рибарите стават инвестиционни банкери, а на въдицата им (без стръв!) се хващат всички.
Гърция – държавата, която похарчи за броени години пари за десетилетия напред.
Ирландия – строителите на илюзорни мечти, където днес се ширят единствено от истински по-истински елфи.
Германия – тези, които чинно плащат за цялата лудост,пътьом удивлявайки се колко безкрайна е наистина човешката алчност и невъздържаност.
Дали не като прелюдия към близкото ни бъдеще – поглед към САЩ, където за малки и големи общини американската мечта е всъщност пътят към ада.

Майкъл Луис е американски журналист, редактор на Vanity Fair и автор на редица публицистични книги, до една неоспорими бестселъри. Сред тях издавани на български са „Играчите на Уолстрийт: покерът на лъжците“, „NEXT: бъдещето се случва днес“ и „Големият залог: машината на Страшния съд отвътре“.

Oще с излизането си „Бумеранг“ зае първа позиция в класацията за най-продавани книги на Amazon.com.