Градът и градът - Чайна Миевил

Градът и градът
Автор: Чайна Миевил
Обем: 466 стр.
Формат в мм.: 140х210
Издател: ИК "Алтера"
Мека подвързия
Дата на включване: 2012-07-12
Нашата цена: 19.11 лв
 

Книгата не е в наличност
"Градът и градът" на Чайна Миевил е роман шедьовър. Носител е на "Награда на Артър Кларк" (2010), "Награда Хюго за най-добър роман" (2010), "Световна награда за фентъзи" (2010), номиниран е за Награда Небюла за най-добър роман.

Някъде на ръба на Европа съществуват два града - едновременно на едно и също място. Тук родителите учат децата си да не забелязват жителите на другия град, които са облечени различно; сградите, които имат необичайна архитектура ; автомобилите, които са със странен дизайн.

Тук двама души могат да вървят по един и същи тротоар, но никога да не се докоснат или да завържат разговор. Всеки, който съзнателно наруши Границата, изчезва безследно.

Тук, в двата града, инспектор Тядор Борлу трябва да разнищи убийството на млада жена. Привидно рутинният случай обаче го въвлича в тайнствени и смъртоноопасни конспирации, които той дори не може да си представи.

"Градът и градът" е смес между детективска история и фантастичен роман, който омайва и пленява въображението с уникалния стил на Чайна Миевил.