Изгубените години - Мери Хигинс Кларк

Изгубените години
Автор: Мери Хигинс Кларк
Обем: 320 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "Бард"
Мека подвързия
Дата на включване: 2012-07-27
Нашата цена: 10.52 лв
 

Книгата не е в наличност
Специалистът по библейска история Джонатан Лайънс смята, че е попаднал на рядък пергамент – писмо, вероятно написано от Исус Христос. Откраднат от Ватиканската библиотека около 1500 г., дълго време документът е смятан за изчезнал.
Джонатан споделя своето откритие с неколцина специалисти, като ги увещава да запазят тайната. Същевременно пред семеен приятел изразява разочарованието си, че човек, на когото е вярвал, желае да продаде пергамента и да прибере парите.
Само дни след това Джонатан е намерен мъртъв в кабинета си. Съпругата му Катлийн, болна от алцхаймер, е открита да се крие в килера до кабинета с оръжието на престъплението в ръка. Дори с увредена памет Катлийн съзнава, че съпругът й от години има любовна връзка.
Дали в пристъп на ревност Катлийн е убила мъжа си, както смята полицията? Или смъртта му е свързана с по-големия въпрос: у кого е безценният пергамент, който отново е изчезнал?

„Изгубените години” на Мери Хигинс Кларк е едновременно секващо дъха разследване на едно убийство, но и издирване на може би най-ценното религиозно и археологическо съкровище на всички времена.