Червена херинга без горчица. Мистериите на Флавия де Лус - Алън Брадли

Червена херинга без горчица. Мистериите на Флавия де Лус
Автор: Алън Брадли
Обем: 400 стр.
Формат в мм.: 130х200
Издател: ИК "AMG Publishing"
Мека подвързия
Дата на включване: 2012-08-02
Нашата цена: 12.00 лв
 

Този път малката чаровница Флавия, отдавна влязла в ролята на находчив детектив, посещава гостуващ панаир в Бишъпс Лейси. Тя влиза в шатрата на една циганка, за да надникне в бъдещето си... или може би в миналото, което й поставя толкова въпроси, свързани с изчезването и смъртта на майка й...

– Плашиш ме – каза циганката. – Досега не съм виждала кристалната топка изпълнена с толкова мрак.
Тя обви кълбото с ръце, сякаш да защити очите ми от страхотиите, плуващи в тъмните му дълбини. Пръстите й стиснаха стъклото и аз изпитах чувството, че в гърлото ми се стича леденостудена вода.

Ден по-късно Флавия вече има нов случай за разгадаване – циганката е нападната във фургона си и сега лежи в безсъзнание в болницата, а за момичето остава възможността да събере колкото е възможно повече улики, без полицията да разбере за действията й. Търсенето обаче я довежда до нови мистерии – изчезнало дете и труп на мъж, висящ от тризъбеца на издигащата се в имението Бъкшоу статуя на Посейдон.



“Червена херинга без горчица” продължава традицията на превърналите се в запазена марка на Брадли класически криминален стил, черен хумор и находчивост на Флавия, като същевременно изненадва читателя с ново неразгадаемо престъпление, с което най-малката от фамилията Де Лус без колебание се захваща. Книгата разсмива с необичайното чувство за хумор на главната героиня, но без и за момент да отпуска захвата на неизвестното, сграбчил вниманието на читателя.

Отзиви за “Червена херинга без горчица”

“Червена херинга без горчица" ще открадне сърцето на всеки един любител на мистериите. А интелигентната госпожица Флавия със сигурност ще го задържи завинаги.” - Las Vegas Review Journal

“Точно толкова забавна, увлекателна и мрачна, колкото са и останалите книги от тази увлекателна поредица… още един път Брадли жъне успех. Както, разбира се, и Флавия.” – Bookpage

“Забележително... удивителна смесица от черен хумор и мистерия.” - Publishers Weekly

Повече за поредицата „Мистериите на Флавия”

След като първата му книга „Сладкото на дъното на пая” (издадена у нас от AMG Publishing през 2011 г.), му отваря вратите към световната известност и го удостоява с множество световни награди, Алън Брадли затвърждава мястото си на сцената на криминалния жанр с “Номерът с въжето” и “Червена херинга без горчица”.
„Сладкото на дъното на пая” е първата книга от поредицата на канадския писател Алън Брадли за Флавия де Лус, превърнала се в истинско явление в света на криминалната проза. Не само защото още с дебютния си роман 69-годишният инженер неочаквано става световно известен като автор на детективски истории и печели множество авторитетни награди, но и защото той успява да продаде правата за издаването му в Канада, САЩ и Великобритания само въз основа на първата глава и резюме на съдържанието. Всъщност, така Брадли си осигурява договори не само за една книга, а за поредица от три.
Макар да е само на единадесет години, очарователната Флавия – основен персонаж в романите, не отстъпва по нищо на героите от златната ера на криминалния жанр като Шерлок Холмс, мис Марпъл и Еркюл Поаро.
Днес поредицата за Флавия е вече от четири книги, а шест нови са в проект. Четвъртата книга от „Мистериите на Флавия” се очаква да излезе на български през зимата на 2012 г.