Европейско данъчно право - Люба Ценова

Европейско данъчно право
Автор: Люба Ценова
Обем: 120 стр.
Формат в мм.: 145х210
Издател: ИК "Фенея"
Мека подвързия
Дата на включване: 2012-07-31
Нашата цена: 12.74 лв
 

Авторът доц. д-р Любка Ценова е работила като експерт в Главна данъчна дирекция към Министерство на финансите, в Съвета по законодателство на Министерство на правосъдието и като началник отдел и Директор на Дирекция "Законодателна дейност и европейско право" на Народното събрание. Автор е на над 90 публикации у нас и в чужбина в областта на данъчното облагане, между които книгите "Основи на данъчното законодателство на ЕС", "Новият закон за ДДС", "Актуални правни аспекти на ацизите - европейски измерения" и др. Тя е кореспондент от 2001 г. на сп. "International VAT Monitor", издание на IBFD, Холандия. Специализирала е в Центъра на DECD във Виена, College of Europe в гр. Брюж, Белгия, участвал е в обучения, провеждани в ЕП от ЕК, в Брюксел и Страсбург, в парламентите на Холандия, Унгария, Чехия, Естония, Словения.
В книгата се разглеждат актуални аспекти от развитието на европейското данъчно право в светлината на аправените предложения на ЕК за промени в данъчната политика на ЕС в периода 20120-2012 г.
Книгата е предназначена за практикуващи юристи, счетоводители, научни работници, студенти и всички, които се интересуват от Европейско данъчно право.