Събиране 6-7 г. Поредица Вече знам 8 -

Събиране 6-7 г. Поредица Вече знам 8
Автор:
Обем: 80 стр.
Формат в мм.: 210х290
Издател: ИК "Егмонт България"
Мека подвързия
Дата на включване: 2012-08-02
Нашата цена: 7.27 лв
 

Книгата не е в наличност
За малкия читател, който вече се е запознал с числата и геометричните фигури чрез книгите от поредицата „Вече знам“, това издание предлага интересни начини да се научи да събира до 15. Светкавицата Маккуин и приятелите му ще отведат детето на състезание до Лос Анджелис и ще го предизвикват от страниците на книгата да събира „на скорост“. Различните занимателни упражнения, играта с карти и лепенките ще помогнат на детето ви да решава задачи със събиране, докато се забавлява.

В тази книга са показани два основни начина за събиране, които значително улесняват децата – събиране с помощта на числов лъч и събиране на групи предмети. Те помагат на децата да стигнат до отговорите на задачите чрез конкретни представи. Малките деца могат да решават задачи с по-голяма увереност, когато са усвоили събирането на групи обекти, изразяването на числа по различни начини, броенето и т.н. Те сравняват числа, за да определят колко предмета има в дадена група или кой има повече от нещо. Чрез тези елементарни действия те усвояват ключови умения при работата с числа.

Справяйки се успешно със събирането, детето ви ще се научи лесно да извършва и другото основно математическо действие – изваждането. С упражненията от книгата „Събиране“ имате възможност да му помогнете да се подготви за следващите две издания от раздела МАТЕМАТИКА на поредицата – „Събиране и изваждане“ и „Числата до 999“.